een-huis-kopen

Je hoort het overal, de woningmarkt trekt aan. We gaan allemaal weer huizen kopen. Het kopen van een huis doe je niet elke dag en kan heel spannend zijn. Gelukkig hoef je het allemaal niet alleen te doen. Verzamel de juiste mensen om je heen.

Als je alles weet op het gebied van taxaties, hypotheken, belastingzaken, juridische aspecten, verzekeringskwesties, het notariaat en bouwkundige keuringen heb je verder niemand nodig. Waarschijnlijker is het dat je mensen in gaat huren die de kennis hebben die jij mist.

Stel een team samen van experts waarmee je wilt samenwerken. Wie kunnen er in jou team zitten?

Jijzelf: bij het kopen van een huis gaat het om jouw geld en jouw belangen. Die staan centraal.

De makelaar: kent de woningmarkt en heeft een belangrijke en veelomvattende rol. Een gecertificeerd makelaar kan een hoop rust brengen, je helpen een huis te vinden die aan je wensen voldoet en binnen je budget past, goede onderhandelingen voor je voeren, vooronderzoek doen bij de gemeente en de juridische afhandeling verzorgen. De makelaar kan je ook vertellen wat het ongeveer waard is en ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan strikt noodzakelijk is.

De hypotheekadviseur: voorziet je van een redelijk geprijsde hypotheek en van goed financieel advies op maat.

De bouwkundige: onderzoekt de staat van onderhoud van de woning. Een bouwkundig onderzoek van je veel geld schelen en behouden voor een enorme miskoop.

De notaris: is een neutrale partij die zorgt dat de juridische afhandeling van de koop eerlijk en volgens de regels gaat.

De interieurstyliste: heeft oog voor de verschillende mogelijkheden van de woning op het gebied van indeling en inrichting. Handig om daar een idee van te hebben voordat je de woning gaat kopen.

Deze mensen heb je in meer of mindere mate nodig, afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeur. Allen horen goede service te verlenen en de kosten meer dan waard te zijn.